Benito Walker

Ik ben Benito Walker, en dit jaar ben ik voorzitter van het bestuur van Youth For Climate! Ik probeer me in te zetten voor een inclusievere samenleving waarbij we rekening houden met elkaar. Daarin speelt klimaatverandering natuurlijk een grote rol. Ik zie het als de taak van onze generatie om klimaatverandering in dit tempo een halt toe te roepen en de huidige machtshebbers de ogen te openen en ter verantwoording te roepen.

E-mail: [email protected]

Winnie Oussoren

Hoi, ik ben Winnie Oussoren. Ik ben bij Youth For Climate vicevoorzitter en politiek secretaris. Ik zet me graag in voor het klimaat omdat ik weet dat het mijn toekomst aangaat, en de toekomst van alle jongeren overal ter wereld. Daarom vind ik het belangrijk me sterk te maken door middel van YFC en andere kleinere gebaren om het welzijn van onze planeet te verzekeren. Ik hou echt heel erg van lezen en jaag er behoorlijk wat boeken doorheen. De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch is toch wel mijn favoriet! Verder vind ik het fijn te schilderen of te tekenen. Ik hou me bezig met Griekse en Romeinse mythologie en kunst, en ben een trotse Europeaan. Ik zie ernaar uit dit jaar veel gave dingen te doen met YFC en hopelijk zie ik je daar!

E-mail: [email protected]

Suze Kool

Hoi, Ik ben Suze. Ik ben al een tijdje bezig met het klimaat sinds dat ik de documentaire ‘Racing extinction’ heb gezien. Die documentaire heeft zo’n impact gemaakt dat ik sinds dat moment me ben gaan verdiepen in de klimaatcrisis. Verder volleybal ik ook bij Gepidea en ben ik een groot plantenliefhebber. Dus voor nu ben ik vooral bezig om mijn plantjes in leven te houden.

E-mail: [email protected]

Dione Zijp

Hoi! Ik ben Dione, en ik ben de secretaris van Youth For Climate! Ik heb nu een tussenjaar, en dus extra veel tijd om me bezig te houden met wat ik heel belangrijk vind: het klimaat! Uiteindelijk zal onze generatie de ergste gevolgen hiervan ondervinden, dus is het tijd voor actie. Ik hoop dat we het aankomende jaar samen de benodigde veranderingen gaan brengen!

E-mail: [email protected]

Kira van den Berg

Hoi, ik ben Kira van den Berg. Het klimaat is voor mij belangrijk omdat de wereld om ons heen zo’n mooie plek is en ik deze zo goed mogelijk wil behouden en achter wil laten voor de toekomstige generaties. Daarnaast hou ik erg van creativiteit. Ik vind het heel mooi om te zien dat steeds meer (jonge) mensen zich inzetten voor het klimaat en heb veel zin om dit het komende jaar met YFC te doen!

Ik ben bestuurslid bij YFC met de portefeuille onderwijs. Wij jongeren zijn de toekomst en daarom denk ik dat het zo belangrijk is om ons nu in te zetten voor het klimaat. Als we samenwerken kunnen we iets super moois bereiken. Ik heb heel veel zin om dit jaar met deze toffe mensen YFC te besturen!

E-mail: [email protected]

Roza Straub

Hallo, ik ben Roza. Ik hou me bezig met vooral (natuurlijk vegetarisch) koken en bakken, mode, en theater. Ik zet mij in voor het klimaat zodat de aarde voor de toekomstige bewoners ook nog een fijn thuis is. Met YFC wil ik jongeren een stem geven. Ik ga me bezig houden met o.a. stakingen en evenementen, dus wie weet kom ik je daar nog wel eens tegen!

E-mail: [email protected]

Wouter van Leeuwen

Hoi! Ik ben Wouter. Ik ben natuurfotograaf en werk graag met beeld. Ik doe er steeds meer mee en haal er veel plezier uit. Als natuurfotograaf zie ik dat de natuur, de biodiversiteit, achteruit gaat. Daarom zet ik me bij Youth for Climate NL in voor een gezonde planeet. Je maakt me gelukkig met goed veganistisch eten met goed gezelschap. Met vrienden hou ik van feesten en van feestjes organiseren. Het liefst met muziek uit 2012 op repeat.

Email: [email protected]

Erik Christiansson

Ik ben Erik en ik woon in Soest, Utrecht. Ik zit op de Werkplaats Kindergemeenschap in 5 VWO. Ik ben nu als bestuurslid bij Youth For Climate verantwoordelijk voor de nieuwsbrief en de website. Ik ben het afgelopen jaar veel met klimaat bezig geweest, door bijvoorbeeld in Utrecht met Fridays For Future demonstraties te organiseren. Ik was ook afgelopen jaar bij COP25 in Madrid. Naast school skate it, zeil ik, en speel ik saxofoon.

E-mail: [email protected]