Werkgroep Onderwijs

Voorzitter: Kiki Engels

E-mail: Onderwijs@youthforclimate.nl

De klimaatcrisis heeft grote gevolgen voor onze toekomst, toch leren we er te weinig over op school. De werkgroep onderwijs wil dit veranderen! Door klimaatverandering terug te laten komen in vakken als: aardrijkskunde, maatschappij, economie en natuurkunde, laten we kinderen zien wat de gevolgen en oorzaken zijn van de crisis.

Onze belangrijkste uitgangpunten zijn:

  • Positiviteit. De lessen stimuleren jongeren om hun eigen mogelijkheden t.a.v. het klimaat te onderzoeken.
  • Betrek jongeren bij het lesprogramma. Het is belangrijk dat ze leren wat hun motiveert. Wat, hoe en wanneer willen ze leren over klimaatverandering.
  • Geef leraren meer vrijheid. Geef ze de ruimte om in te spelen op de actualiteit.

Geef leerlingen en leraren een stem om actief betrokken te zijn bij klimaatverandering!

Door kinderen en jongeren onderwijs te bieden over de klimaatcrisis creĆ«ren we bewustwording voor de volgende generatie. Dit is een eerste stap naar een betere en schonere wereld.  

Om onze doelen te bereiken zijn we samen met Fridays For Future een campagne gestart: Klimaat in de Klas! Ga naar onze website voor alle actuele informatie: https://klimaatindeklas.nl/

Werkgroep Klimaatstunts

Voorzitter: Isis Zonneveldt

E-mail: Activiteiten@youthforclimate.nl

Bij de werkgroep klimaatstunts kan jouw creativiteit en fantasie helemaal los gaan! We bedenken toffe acties, stunts en nieuwe manieren waarop we mensen, bedrijven en de politiek bewust maken van de veranderingen van het klimaat en het belangrijkste, dat het nog niet te laat is!

Werkgroep Actualiteiten

Voorzitter: Stijn Hoitink

E-mail: Politiek@youthforclimate.nl

Houd jij je graag bezig met wat er in het nieuws gebeurt, of zou je rubrieken willen schrijven over klimaat-gerelateerde actualiteit? Sluit je aan!

Werkgroep Woordvoering

Voorzitter: Bine Liem

E-mail: voorzitter@youthforclimate.nl

De werkgroep woordvoering houdt zich vooral bezig met het schrijven van teksten: denk bijvoorbeeld aan de nieuwsbrieven of de rubrieken. Ook beheren wij de Twitter en zijn we de “final check” als het gaat om speeches en teksten bestemd voor het bestuur. Wil je meer weten? Stuur dan gerust een email!

Werkgroep Geldwerving

Voorzitter: Hajo Kiesling

E-mail: Geldwerving@youthforclimate.nl

Deze werkgroep is de financiƫle hulp van Youth for Climate. De werkgroep houdt zich bezig met mogelijke samenwerkingen met innovatieve en duurzame bedrijven en het werven van donateurs. In deze werkgroep maak je kennis met de zakelijke kant van een organisatie en maak je connecties die je normaal niet zo snel maakt.

Ben jij goed met geld en kun jij out of the box denken als het gaat om donateurs en samenwerkingen dan is deze werkgroep iets voor jou!

Werkgroep Stakingen

Voorzitter: Feline Armstorff

E-mail: Activiteiten@youthforclimate.nl

Dit is de werkgroep die de stakingen organiseert! Sluit je aan om de beweging groter te maken.

Werkgroep Media

Voorzitter: Noah Haverkamp

E-mail: Communicatie@youthforclimate.nl

Zorgen voor een goed (en groot) beeld van klimaatstakers in de nationale media, en goede sociale media content.