Onderwijs

De klimaatcrisis heeft grote gevolgen voor onze toekomst, maar toch leren we er te weinig over op school. De werkgroep onderwijs wil dit veranderen! Door klimaatverandering terug te laten komen in vakken als aardrijkskunde, maatschappijleer, economie en natuurkunde laten we kinderen zien wat de gevolgen en oorzaken van de klimaatcrisis zijn.

Onze belangrijkste uitgangspunten zijn:

  • Het behouden van een positieve toon. De lessen stimuleren jongeren om hun eigen mogelijkheden t.a.v. het klimaat te onderzoeken.
  • Het betrekken van jongeren bij het lesprogramma. Het is belangrijk dat ze leren wat hun motiveert. Waten hoe willen ze leren over klimaatverandering? Geef ze hier inspraak in!
  • Het (meer) vrijlaten van de leraren. Geef ze de ruimte om in te spelen op de actualiteit.

Oftewel: Geef leerlingen en leraren een stem om actief betrokken te zijn bij klimaatverandering!

Door kinderen en jongeren onderwijs te bieden over de klimaatcrisis creƫren we bewustwording voor de aankomende generaties. Dit is een eerste stap naar een betere en schonere wereld.

Contact: [email protected]

Klimaatstunts

Deze werkgroep organiseert de stunts die Youth for Climate NL uitvoert!

Contact: [email protected]

Myrthe Eskes

Actualiteiten

Houd jij je graag bezig met wat er in het nieuws gebeurt, of zou je rubrieken willen schrijven over klimaat-gerelateerde actualiteit? Sluit je aan!

Contact: [email protected]

Woordvoering

De werkgroep Woordvoering houdt zich bezig onder andere bezig met het schrijven van de maandelijkse nieuwsbrief, speeches voor de media en leuke rubrieken op de sociale kanalen. Heb je vragen, of wil je je aansluiten? Stuur dan vooral een berichtje naar het onderstaande emailadres!

Contact: [email protected]

Bine Liem

Geldwerving

Niks is gratis, maar dit geld gaat gebruikt worden om onze beweging te vorderen!

Contact: [email protected]

Stakingen

Dit is de werkgroep die de stakingen organiseert! Sluit je aan om de beweging groter te maken.

Contact: [email protected]

Media

Bij de werkgroep media proberen we Youth for Climate en alles waar de organisatie voor staat te visualiseren. Denk aan het vastleggen van stakingen, het afnemen van interviews, of het maken van promotiemateriaal.

Contact: [email protected]

Noah Haverkamp