Categorieën
Geen categorie

Youth for Climate staakt Corona-proof

Koud tot op het bot, maar de staking was het dubbel en dwars waard.”

Afgelopen maandag was het eindelijk zover: een nieuwe klimaatstaking. Vanwege de huidige Corona maatregelen vond deze staking anders plaats dan andere keren: de deelnemers werden vertegenwoordigd door bordjes om het staken zo Corona-proof te maken. Op het Malieveld in Den Haag waren 1500 bordjes met namen en slogans te vinden, die de 2200 stakers representeerden.

Hoewel de dag wat rumoerig begon, heeft dit geen roet in het eten mogen gooien. De goede sfeer onder het bestuur zorgde ervoor dat iedereen hard werkte. Er is van ‘s ochtends vroeg tot half vijf hard gewerkt, en dit was terug te zien in het eindresultaat!

Echter was de staking natuurlijk niet voor niets. Youth for Climate vindt namelijk dat het huidige kabinet te weinig doet aan het klimaatbeleid; het Parijs Akkoord is namelijk al vijf jaar geleden afgesloten. Ook wilde de organisatie laten weten dat Nederland de klimaatdoelen van 2030 niet gaat halen als we zo doorgaan. Als laatst moet er naast aandacht voor de corona-crisis, óók aandacht zijn voor het klimaatbeleid: alleen zo zullen de doelen nog gehaald kunnen worden. Gelukkig is er veel pers langsgekomen. Zo zijn het AD, ANP, NOS en de lokale radio langs geweest om verhaal te halen. Verder heeft onder andere lijsttrekker van GroenLinks, Jesse Klaver, een bezoek gebracht aan het Malieveld.

Bine Liem, voorzitter werkgroep Woordvoering