Klimaatstaking 25 september

Vandaag waren een aantal van ons in Utrecht om te staken voor het klimaat! We hebben samen gestaakt met de Utrechtse afdeling van Fridays For Future, voor een groenere en eerlijkere toekomst.

De afgelopen maanden heeft de Covid-19-pandemie alle aandacht gehad in de media, en lijkt het bijna of men het klimaat vergeten is. Bij het economische herstel is meteen geld uit de la getrokken om aan grote bedrijven te geven, in plaats van zorgen dat de economie groener is wanneer deze pandemie voorbij is.

De komende maanden en jaren zullen cruciaal zijn om te zorgen voor een veilige route richting minder dan 1,5 ° C opwarming, een doelstelling die is vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs. Als we de risico’s van het veroorzaken van onomkeerbare kettingreacties buiten de menselijke controle willen minimaliseren, moeten we nu actie ondernemen. Het is daarom essentieel dat de klimaatcrisis niet wordt vergeten in de schaduw van het coronavirus, maar als de hoogste prioriteit wordt beschouwd.